Händelser 2009

5 november 2009:

Konstutlottningen 2009

Den 5 november hade vi dragning i årets konstlotteri under överinseende av advokat Johan Sederholm. Klicka här för att se resultatet och bilder på konstverken! Du kan också ta del av reglerna för vinnarnas val av vinster.

17 oktober 2009:

Konstresa

Konstresa 17 okt 2009 En reserapport med bilder har vi gjort. Klicka här, så får du se den!

26 september – 4 oktober 2009:

Konstpåstan

Hela Helsingborgs centrum blev ett galleri med ett hundratal konstnärer som ställde ut i skyldfönstren. Läs artikeln i Helsingborg City 20 augArtikeln i Helsingborgs Dagblad 24 september 2009 finns här (pdf-fil)! Hela listan över alla utställare hittar du här! Och sedan kan du gå vidare och se bilder från de flesta skyltfönstren!HD ordnade tipspromenad med hjälp av Helsingborgs Konstförening. Kupongen finns här (pdf-fil)! HD har också skrivit artiklar under utställningen – klicka på respektive artikel, så visas den! Vilks har varit i farten – reportage kring Lars Vilks’ installation. Kommers i konstens spegel – Sören Sommelius’ recension. Här är vinnarna från tipspromenaden ”KONSTPÅSTAN” som publicerades i HD den 26 september.1:a – 3:e: pris Kulturkortet i ett år: 1. Inger Ohlin 2. Ulf Fredrixon 3. Curt Persson 4:e – 7:e pris: Konstbok från Dunkers shop 4. Bruno Salomonsson 5. Ewa Hellberg 6. Emelie Nilsson 7. Gen Lind 8:e – 12:e pris: Signerad reproduktion av Staffan Sommelius 8. Lena Fröberg 9. Sonja Carlsson 10. Eva Möller 11.Elisabet Åstrand 12. Gun Ericsdotter

17 oktober 2009:

Hipp hipp hurra

Föreningens konstnärsmedlemmar träffades på Dalhems gård, Glumslöv 7 juni 2009. Ett bildcollage finns här.

10 maj 2009:

HD:s Vår Salong 2009

Söndag 10 maj presenterades årets utvalda konstnärer av Helsingborgs Dagblad. Årets curator har varit konstnär Henrik Håkansson. Karl-Gustav DahlgrenBertil EnglertBerit FraderaPia Margareta Nelson och Anna-Lena Norberg är antagna. Föreningen gratulerar dessa medlemmar! Läs här!

10 maj 2009:

Helsingborgs Konstförenings resa till Glasriket söndagen den 10 maj 2009!

Årets vårresa gick till Småland. Vi träffades utför Tivoli (gamla Ångfärjestationen) i Helsingborg denna dag kl. 07:45. Där väntade oss bussen som först tog oss till morgonkaffet med smörgås på Gamla torgs gästgiveri i Ljungby. Vi fortsatte sedan till Växjö och gjorde ett besök på Smålands museum – Sveriges glasmuseum, som har till uppgift att samla, dokumentera och visa svenskt glas.

Lunch åt vi på Akropolis, som ligger granne med glasmuseet.

Efter lunchen besökte vi Växjö domkyrka. Vår guide berättade om dopfunten i glas och sten och givetvis om Bertil Valliens altartavla.

Vi fortsatte sedan till Åfors glasbruk, några mil från Växjö, där Bertil och Ulrika Hydman-Vallien verkar. Vi fick tillfälle att besöka deras shop, där deras alster regelmässigt finns till beskådande.

Eftermiddagskaffet intog vi i Urshult, söder om Växjö. Hemkomsten till Helsingborg blev kl. 19.30. inställd och inbetalt belopp återbetalas. Reseledare var Peter Berggren.

En reserskildring med bilder finns nu på vår webb. Klicka här

13 april 2009:

Konstrundan Annandag Påsk 13 april 2009

Vi samlas denna dag klockan 09:30 utanför Tivoli (Gamla Färjestationen) i Helsingborg. Besök sker sedan under dagen hos ett antal av undertecknade utvalda konstnärer. Återkomst till Helsingborg beräknas inte ske senare än kl. 16:30. Anmälan om deltagande senast 2009-04-06 genom angivande av namn och tel.nr till peter.berggren@impiglia.se eller till Peter Berggrens mobiltel. (med mobilsvar) 0705-849042.

Transporten skedde i egna bilar under ledning av Peter Berggren och Ulf Hedén. Deltagare som önskar plats i bil ombedes anmäla detta till Peter Berggren enligt ovan. Vid avresan från Tivoli avser vi att samordna transporten så att vi åker i så få bilar som möjligt. Den som åker i annans bil, ersätter bilägaren för detta med 100 kronor. Under dagen kommer vi att leta reda på något ställe där vi kan intaga något ätbart. Var och en betalar själv för detta.

Många av våra konstnärsmedlemmar ställde ut under Konstrundan påsken 2009. Klicka här för en förteckning! Pågående utställningar framgår av listan du får fram om du klickar på länken Medlemmars utställningar i spalten till vänster.

10 april – 17 maj 2009:

Konst på kryss/Kunst på kryds

Sofiero, 10 april – 17 maj
Vernissage Skärtorsdag 9 april kl. 14
Öppet dagligen kl. 11-17

Utställare:
Utvalda av Kunstforeningen for Helsingør og Omegn:

Lise-Lotte Elley
Bo Karlberg
Ulrik Vintersborg
Marianne Tue Poulsen
Lotte Dreyer

Utvalda av Helsingborgs Konstförening:
Peter Johansson/Barbro Westling
Ragnhild Reingard
Jean Jacques Cary
Nina Bondeson
Ingrid Enarsson
Bibi Lovell
Bertil Englert

Det finns en speciell sida med bilder från vernissaget på Sofiero finns. Klicka här!
Där finns också en länk som för vidare till en serie bilder från både Sofiero och Helsingör. Det är Anders Lindner som tagit de bilderna.
Nu finns Sören Sommelius recension i Helsingborgs Dagblad att läsa också. Klicka här! Och sedan vidare på länken till recensionen.

Forstædernes Bank, Helsingør 17 april – 29 maj
Vernissage 17 april kl. 15
Öppet vardagar kl. 10-16 samt lördag 18 & 25 april samt 2 & 16 maj kl. 11-13.
Föredrag: 23 april kl. 18: ”Svensk och dansk konst” med Ole Lindboe.

Utställare:
Utvalda av Helsingborgs Konstförening:

Maj Lis Agbäck
Jonas Högström
Birgitta Nelson Clauss
Maj Lis Persson
Inga Björstedt
Åsa Maria Bengtsson

Utvalda av Kunstforeningen for Helsingør og Omegn:
Elna Christiansen
Geert P Kisum
Thomas Zinkelbein
Sandor Perjesi
Bente Polano

Det finns också en sida med bilder från vernissaget i Helsingör. Klicka här!

18 mars 2009:

Årsmötet 18 mars 2009

Två nya styrelsemedlemmar valdes in: Jörgen Schultz och Anders Lindner.