Händelser 2010

17 november 2010:

Dragningen i Stora konstlotteriet genomförd!

Den 17 november 2010 var det dragning i lotteriet med vinstvärde över 120.000 kr. Den kompletta listan över vinnarna och listan över konstverken finns nu på vår webbplats. Vinstvalet ägde rum 4 december. Alla detaljer finns att finna, när du klickar här!

2 – 10 oktober 2010:

Konstpåstan

tavlingsannons

Vecka 40 kommer även år 2010 att bli föreningens tillfälle att göra hela Helsingborgs centrum till ett stort konstgalleri. Liksom förra året blir det ett arrangemang i samarbete med Helsingborgs Stad, Dunkers Kulturhus och Konstrundan Nordväskskåne.

Klicka här, så får du fram årets butiker och konstnärer! Klicka här för att läsa artikeln i Helsingborgs Dagblad 1 okt 2010! Här är inslaget på TV4-nyheterna 1 okt: http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/helsingborg?videoId=1.1840427 Den 3 oktober 2010 var en ny artikel. Klicka här! HD om Jonas Liveröds Taxidermi 6 okt 2010 här! Det rörliga konstverket Dalhemlingen kan du läsa om på bloggen: http://dalhemlingen.blogspot.com/2010_10_01_archive.html

14 oktober – 18 november 2010:

Salong! 2010

salong2010

Läs nyhetsartikeln med massor av bilder på Helsingborgs Dagblads webbplats. Klicka här!

TV4 har gjort en inslag i Nyheterna Helsingborg. Se det genom att klicka här!

Martin Häggs recension i HD här!

City Helsingborg skrev om salongen. Klicka här (öppnar pdf-fil, som kräver Adobe Reader eller Adobe Acrobat på din dator).

Lokaltidningen Helsingborg har också skrivit en artikel. Webb-upplagan hittar du här!

Webbtidningen Eventnews har också skrivit en artikel, som du hittar här!

Bilder på alla konstverk finns på vår webb. Klicka här!
Bilder från vernissagen finns nu. Klicka här får du se

Konstnärer möter publiken 2010

to 21 okt 18-20: Peter Silén, Gunilla Andrén, Emil Östlund
to 28 okt 18-20: Ebba Heuman, Annelie Rosazza
to 4 nov 18-20: Carola Persson, Monica Andoff, Kjell Klackenstam
to 18 nov 18-20: Eva Barnekow, Sven Börtz

Konstnärer möter publiken, där några av de deltagande konstnärerna talar om sin konst, arrangerades vissa torsdagskvällar kl. 18-20 enligt ovan. Det finns en bildsida, som du når genom att klicka här!
Det blev 53 st. konstnärer som blev antagna. Klicka här för listan!

16 september 2010:

e-postkonstutlottningar

Som vi meddelat i medlemsbrev har vi påbörjat utlottning av ett grafiskt blad till en medlem som både har betalat medlemsavgiften för året och som har meddelat oss en giltig e-postadress. Så småningom är det dags för den tredje utlottningen, så se till att föreningen har din aktuella e-postadress. Den meddelar du enklast genom att skicka ett e-postmeddelande till info@helsingborgskonstforening.se.
Första utlottningen skedde under ordinarie styrelsemöte i maj 2010. Vinnare blev Katarina Erasmie och vinsten är en litografi av Ulf Wahlberg benämnd ”Bilar”. I september månads utlottning vann Marianne France Hartwig.

20 juni 2010:

Konstnärsträff i Vikingsbergsparken

Söndag 20 juni 2010 var det dags för konstnärsträff i Vikingsbergsparken. Ett 20-tal konstnärsmedlemmar hade picknick i soligt väder. Susanne Dieroff-Hay har tagit bilder från träffen. Dem kan du se genom att klicka här!

22 maj 2010:

Bussresa till Göteborg

Vi genomförde en spännande bussresa pingstafton 22 maj:

Den världsunika utställningen ”And there was light – The masters of renaissance” med originalverk av de tre renässansmästarna Leonardo da Vinci, Michelangelo och Rafael. Världspremiären är förlagd till Göteborg för att sedan ge sig ut på en 8-årig världsturné till bl.a. Tokyo, New York och London! Extra anmärkningsvärt är att utställningen innehåller ett tidigare okänt kvinnoporträtt, ”La Bella Principessa”, av Leonardo da Vinci – det enda nya Leonardoverk som identifierats under de senaste 100 åren! 45 personer hade hörsammat inbjudan och fick en oförglömlig upplevelse!

24 mars 2010:

Årsmöte

Onsdag 24 mars 2010 var det dags. Teatersalen på Dunkers Kulturhus var platsen. Bo Nilsson var vår föredragshållare på årsmötet denna gång och han pratade om konsten på 60-talet. Bo Nilsson har varit chef för flera konsthallar både i Sverige och Danmark och det var spännande att få höra honom berätta om sitt specialämne 60-talet. För alla er som har följt vår miniutbildning i samtidskonst med Lars Vilks, blev detta ju en fin kontrast!

Annandag påsk 2010:

Vår konstrunda under påsken

Här finns en förteckning över föreningens konstnärsmedlemmar, som ställde ut under påskens konstrundor 2010.

Annandag påsk var det dags igen för hugade medlemmar att gemensamt ge sig ut på Konstrunda i Helsingborgstrakten. Anmälan skedde till Peter Berggren, tel. 0705-84 90 42 och vi samlades utanför Ångfärjestationen kl 9 00. Vi samåkte i egna bilar och det fanns plats även för dem utan bil.

4 mars 2010:

Konstnärsmingel på Café Level

Föreningen bjöd sina konstnärsmedlemmar välkomna till en mingelkväll på Cafe Level, Bruksgatan 1, Helsingborg. Tidpunkten var torsdag 4 mars 2010 kl 18 och drygt ett tjugotal medlemmar samlades till intressanta diskussioner. I bakgrunden upplevde vi Christos projekt Umbrellas på vita duken. Klicka här, så kan du se ett bildcollage från kvällen!

20 januari 2010:

Minikurs med Lars Vilks

vilksHur konsten har förändrats från 1980 till 2009. Modernismen – postmodernismen – internationell samtidskonst. 20 jan, 3 & 17 feb 2010 på Stadsbiblioteket i Helsingborg. Lars Vilks och Martin Schibli förklarade det hela. Kursen blev en stor framgång med fullsatta salonger.

Här nedanför ser du bilder från den första lektionen 20 jan 2010. Lars Vilks och nedanför en bild av en del av publiken i den sprängfyllda föreläsningssalen på Stadsbiblioteket i Helsingborg.

publik

HD’s Vårsalong 2010

Helsingborgs Dagblads Vårsalong 2010, där Annika Ström valt ut våra medlemmar Inga Björstedt, Hanne Jönsson, Anita Lavér, Anna-Lena Norberg, Irmtraud Paillard, Olof Sjöstrand, Emil Östlund och Louise Östlund.