Bussutfärd till Arken

lördag 29 september kl. 09:3017:00

I ett unikt samarbete med Kröller-Müller Museum, Otterlo, Nederländerna visar Arken i höst en omfattande utställning av van Goghs verk, med fokus på relationen mellan konst, människa, natur och religion. Det är mer än 50 år sedan, som man i Danmark har kunnat uppleva en stor separatutställning av van Goghs målningar och teckningar.

Samtidigt visas en utställning med J.F. Willumsen som är en av pionjärerna bakom det moderna genombrottet i dansk konst med gränssökande samhällskritik, extrema färgexplosioner och filmiska bildberättelser, ofta skandalskapande.

Bussutfärd till Arken, där vi får guidning på svenska av Britte Montigny av båda utställningarna (fm Willumsen, em van Gogh). Påstigning: Fredriksdals parkering. Lunch på egen bekostnad.

Pris för bussresa, inträdesavgift & guidning: Medlemmar kr 550:- , icke-medlemmar kr 700:-  Begränsat antal deltagare (20 st). Anmälan senast 21 september till Kjell Östlund, info@helsingborgskonstforening.se, tel. 0705-144601. Först till kvarn…

Vid stort intresse kan det bli aktuellt med ytterligare arrangemang.

Arken

Datum: