Fimkväll på KONSTEN 11 mars 2019 kl. 18:00:

Måndag den 11 mars kl 18 är det åter dags för filmkväll. Denna kväll visar vi en film om Carl Larsson och en film om Albin Amelin.

”Carl Larsson själv”, Göran Gunér, 1986. 47 min.

Filmen visar en mängd av Carl Larssons verk från de tidiga konstnärliga försöken, de stora monumentalmålningarna på Nationalmuseum, de älskade akvarellerna, till de många porträtten. Filmen berättar också om kärlekssagan med Karin och om livet i Sundborn.

”Tidsbilder: Albin Amelin” av Kristian Romare, 1983. 45 min.

”Som en ilsken skogsbrand kom han in i konsten” skrev Erik Blomberg om Albin Amelin efter hans debututställning 1929. I Europa växte de politiska motsättningarna och det sociala förtrycket ökade. Filmen skildrar hur Amelin med sina bilder ville bemöta tiden.

• Pris: medlemmar fritt inträde, gäster 50 kr
  • I pausen serveras förfriskningar till självkostnadspris.
  • Anmälan senast fredag 8 mars till info@helsingborgskonstforening.se eller tel. 0705-144601 (Kjell Östlund).