Fotokonst, keramik och silversmide

Inte mindre än tre konstformer av tre konstnärer samsas i 2020 års första utställning på Helsingborgs konstförenings Galleri KONSTEN. Tomas Montelius, Göran Aulin och Gunilla Andrén har bjudits in för att skapa något alldeles extra för konstpubliken i Helsingborg.

Alla tre konstnärerna är kända i NV Skåne, då de under många år deltagit i Konstrundan. Fotografen Tomas Montelius har som ordförande i NV Skånes Konstnärsförening de senaste sex åren haft ansvarat för detta populära påskevent. Han började som pressfotograf, bl a på Helsingborgs Dagblad, som fotograf för Helsingborgs Stadsteater och som reklamfotograf. Det senare var något som förde in honom på de rena konstuttrycken.
Se mer på http://montelius.biz/.

Tomas Montelius och Göran Aulin var en tid arbetskamrater på HD. Göran Aulin jobbade då med it, vilket han fortsatte med under hela sin yrkesverksamma bana dock mer och mer på deltid. Detta för att kunna ägna sig åt att skapa med händerna, först i trä och sedan med silver och guld. Matematiken har han dock haft nytta av även i sitt hantverksutövande, där uträkningar med Pi, förhållandet mellan en cirkels omkrets och diameter, underlättar för att skapa runda former.

Göran Aulin jobbar ofta i mycket nära samarbete med sin fru Gunilla Andrén, målare och keramiker. Det är hon som ser formerna, säger han, och skapar designen för smyckena. Hon är utbildad socionom men har efter flera konstutbildningar delat sin tid mellan dessa båda yrken.

På den här utställningen visas deras gemensamam skapelser samt Gunilla Andréns keramik.

Utställningen har vernissage lö 1 februari kl 13

Visas sedan lö-sö 13-16 t o m 23 februari.