Kalenderinlägg Hur du lägger in möten och annat i kalendern

Steg 1: Välj i menyn

När du är inloggad klicka på ‘Evenemang‘ och välj ‘Lägg till Evenemang

OBS! Viktigt!

Du måste vara inloggad som ”användare” för att kunna se poster i kalendern som enbart är förbehållna styrelsemedlemmar. I punkten 7 nedan kan du läsa hur en kalenderpost publiceras som ”Privat”, vilken gör att den enbart kan ses av inloggade användare, d.v.s styrelsemedlemmar.

Steg 2: Skriv texten

1 Ange först rubriken på kalenderposten. Det är den som kommer att synas när man sedan tittar i kalendern.

2 Skriv sedan in texten.

OBS! Klicka på bilderna så förstoras de

Steg 3: Ange Tiden

1 Om det är något som pågår en HEL dag bockar du i denna ruta. Likaså om det sträcker sig över flera dagar.
OBS! När du klickar i datumfältet öppnar sig en kalender som visar tre månader. Om du i den inte kan se någon av veckodagarna att klicka på, så kan du istället skriva in dagen för mötet direkt i datumfältet.

2 Här anger du startdatum och klockslag.

3 Här anger du slutdatum och klockslag.

Steg 4: Ange Platsen

1 Prova först att klicka på ‘Plats Namn’ så öppnas en rullningslista med redan inskrivna platser. Hittar du en som stämmer med den du vill ange, klickar du på raden och alla uppgifter fylls automatiskt i.

2 Om adressen du vill ange inte finns i listan skriver du in adressuppgifterna i de respektive fälten.

3 Önskar du visa en karta bockar du i kryssrutan för detta. Likaså om du vill erbjuda en länk till Google Maps

Steg 5: Ange Kategori

För att lättare kunna hitta det man söker i en kalender med många poster, är det bra om du anger en ”Evenemang Kategori” som du finner till höger på skärmen. Skrolla i fönstret och välj en som är lämplig. Sedan kan man söka på de olika ”kategorierna” som då enbart visas.

Saknar du någon kategori kan du enkelt lägga till en i listan

Steg 6: Förhandsgranska

1 Innan du publicerar kalenderposten kan det vara bra att först kontrollera hur den kommer att se ut. Klicka  därför på ”Förhandsgranska”.
2 Är du inte säker på att publicera direkt, klicka på ”Spara Utkast”. Då ligger det kvar och du kan lämna sidan och komma tillbaka senare och fortsätta att arbeta med det.

Steg 7: Publicera

När du är klar att publicera din kalendepost måste du först bestämma om den ska synas för alla som besöker hemsidan, eller om den ska vara dold för ”kreti och pleti”.

1 Om det är en öppen kalenderpost som alla ska kunna se är det nu bara att klicka på ”PUBLICERA”

Ska den däremot enbart kunna ses av styrelsemedlemmar gör så här:

1 Klicka på ”Synlighet” och välj ”Privat”
2 Klicka på ”OK”
3 Klicka på ”PUBLICERA”

Skulle du av någon anledning vilja publicera vid en bestämd tidpunkt gör så här:

1 Klicka på länken ”Redigera” efter ”Publicera direkt”
2 Ställ in datum och klockslag då du önskar att publicering av kalenderposten ska ske
3 Klicka på ”OK” och ”PUBLICERA”