Medlemmars Kommande Utställningar

Här finner du information om medlemmar i Helsingborgs Konstförening som själva är aktiva konstnärer och ställer ut. Klicka på det blå namnet så visas deras presentationssida.

Du som är utövande konstnär och medlem i HKF kan på den här sidan informera om dina kommande utställningar. Ange platsen, adress, datum för öppningsdag, slutdatum och öppningstider. Bifoga gärna även vernissagekort i pdf- eller jpg-format så lägger vi upp det också.

Ann-Margrete Clarén

30 juni – 30 september 2018:
Ann-Margrete Clarén ställer ut på Christinehofs Slott

Christinehofs slott

Linda Lasson

4 aug- 2 sept 2018:
Linda Lasson ställer ut textilkonst tillsammans med Kerstin Lindström på Krapperups Konsthall. Vernissage lördagen den 4 augusti kl. 13. Öppet alla dagar 13 – 17.

Krapperups Konsthall

Andra(s)

”Jag är textilkonstnär med fyra års utbildning som med svart sytråd på armeringsväv sätter tummen i ögat på en skövlande samtid med berättelser om ett exploaterat Norrland och en undanträngd urbefolkning.
I Ångermanlands Allehandans kultursammanfattning 2016 blev jag utsedd till Årets Kulturkrigare.
Jag vill i min textilkonst ge naturen en röst och skildra en plundrande samtid som för med sig en skoningslös svärta. Jag har levt i de jämtländska fjällen, nära den samiska kulturen, och det har påverkat mig både som människa och konstnär.
Mina berättelser om ett exploaterat Norrland och en undanträngd urbefolkning är arketypisk nutidspoesi uttryckt i broderi.
Samerna, vars rättigheter ständigt naggas i kanten, blev till exempel 1996 dömda av Svegs tingsrätt att inte ha sedvanerätten på sin sida.
Samerna har fått utstå så mycket förstörelse och förtryck; de har förlorat det mesta av sina marker och sina rättigheter. De har protesterat men det har inte hjälpt. Sverige har betett sig som en brutal kolonialmakt.
I mina broderier vibrerar det av renaste urkraft; trolltrumman, den heliga björnen, nåjdernas kraftmätning i det flammande norrskenet. Renen som bär den uppåtstigande solen i sina horn, renflocken som strövar över orörda fjäll.”
Text S Hansen, Svenska Ambassaden Washington DC, 2017

Susanne Jardeback

11 augusti – 29 augusti 2018:
Susanne Jardeback ställer ut på BiblioteksGalleriet, Kunskapscentrum Agardh i Båstad.

BiblioteksGalleriet

Jeanette Innala

24 augusti – 26 augusti 2018:
Jeanette Innala ställer ut på Viking Art Gallery, Kronborgsgatan 3, Helsingborg. Vernissage fre 24/8 kl 13-18. Öppet Lör- Sön 25-26/8 kl 13-15

Viking Art Gallery

MajBritt Pehrsson

25 augusti – 9 september 2018:
MajBritt Pehrsson ställer ut på Vimmerby Konstförening, Gamla Warmbadhuset, Sevedegatan 9, 598 37  Vimmerby.
Öppettider: Lördagar och Söndagar kl 11 – 15. Vernissage: 25 augusti kl 11.00.

Gamla Warmbadhuset

Marcus Bagge

31 augusti -15 september 2018:
Marcus Bagge ställer ut på Galleri Jil, Kopparstigen 1, Landskrona

Galleri Jil, Kopparstigen 1, Landskrona

Lena Gunnarsson

31 augusti – 2 september 2018:
Lena Gunnarsson deltar i Södra Vätterbygdens Konstrunda. Öppen ateljé- utställningsplats Galleri Karista, Östra Storgatan 50, Jönköping. Öppet lör-sön 11-17.

Samlingsutställning Kulturhuset Tändsticksområdet. Öppet fred invigning kl 18.00 lör 11-17 sön 11-17.

Galleri Karista

Kulturhuset, Tändsticksområdet

Lena Cronström

1 september – 19 september 2018:
Lena Cronström ställer ut akvareller på Biblioteksgalleriet, Kunskapscentrum Agardh i Båstad tillsammans med glaskonstnären Beevan Taka. Vernissage lördag 1 september kl 11-13, Lyckan 7 i Båstad.  Öppettider, samma som bibliotekets: må 10-17  ti.10-18  on 10-18  to 10-18  fr 10-15  lö 10-14  sö stängt.

Biblioteksgalleriet

Göran Nilsson

7 september – 9 september 2018:
Göran Nilsson medverkar i Sommarutställning/Kunstmarknad 2018 i Helsingör Varvshall nr 14

Kulturvarvet Helsingör

MajBritt Pehrsson

8 september – 28 oktober 2018:
MajBritt Pehrsson Ställer ut på Smålands Konstarkivs 60års jubileum, Vandalorum, Skulpturvägen 2, 331 93 Värnamo. Öppet alla veckans dagar kl 11-17.

Vandalorum, Värnamo

Jeanette Innala

7 december – 9 december  2018:
Jeanette Innala ställer ut på Viking Art Gallery, Kronborgsgatan 3, Helsingborg. Vernissage fre 7/12 kl 13-18. Lör- Sön 8-9/12 kl 13-15

Viking Art Gallery