Gront-kalejdoskop-Hanne-Sie_web

Galleri Moment i Ängelholm

Bortåt 40 personer deltog i konstföreningens utflykt den 24 januari. För flera blev det första mötena med Galleri Moment i Ängelholm, Teckningsmuseet i Laholm och Mjellby konstmuseum utanför Halmstad. Några av konstnärerna var också nya bekantskaper. I Ängelholm visades danska Hanne Sies akvareller, grafik och skulpturer i klara, ljusa färger. I Laholm hade Jonas Liveröds utställning ”Förfalskaren” vernissage inte bara med tvådimensionella teckningar utan även skulpturer och mobiler, alla med referenser till laddade historiska objekt.

Det var knökfullt på Vera Nilsson-vernissagen på Mjellby konstmuseum

Efter ytterligare en kulturupplevelse, den fantastiska turkiska buffén i Mjellby, deltog gruppen i ännu en vernissage, denna gång av en av konsthistoriens få kvinnliga konstnärer som blev erkänd redan under sin livstid, Vera Nilsson.

Fler bilder kan ses på Helsingborgs konstförenings Facebook-sida.