Anne Mari Levander

Förnamn Efternamn

Konstnär

L.480, Grönkullagatan 41, Helsingborg.
Sommaradress: 920 42 Vindelgransele.

Akvarell. olja, pastell, grafik och akryl

Medlem i:
Helsingborgs Konstförening

Utbildning:
Jag har gått på grundläggande konstskolor i Umeå och Helsingborg, läst konsthistoria på universitet (+ avlagt psykologexamen m.m), lärt koppartryck hos Geo Wide i Helsingborg och tecknat mycket porträtt och kroki.

Separata utställningar:

Bromölla
Vindelgransele

Samlingsutställningar:

Skogsmuseet, Lycksele
Konserthuset, Helsingborg
Vindelgransele
Höganäs
Umeå

Jag är född 1939. Alltifrån 4 års ålder har jag upplevt skaparglädje i att teckna och måla.

Nu som garantipensionär (efter ett liv som anhörigvårdare och senaste pensionsomläggningen) lever jag på sparlåga. Men tidigare kunde jag delta i flera utställningar tillsammans med andra och hade även två egna utställningar.

Jag målar nu igenom alla skisser från Skåne och Lappland –och övrigt som ännu är obearbetat och hoppas att jag skall bli 100 år!

Välkomna att titta på alla målningar som fyller mitt rum i seniorhuset på Drottninghög – adress enligt ovan!

Anne Mari Levander