Annika Thorsén

Helsingborgs konstförenings Salong! 2012
Kullasalongen 2014
Kullasalongen 2015
Vår Salong, presenterad i Helsingborgs Dagblad 17 maj 2015. Jury – Anna Odell.
Svart på Vitt –  på Landskrona konsthall 2016
Kullasalongen, Krapperups Konsthall 2017
Vår Salong presenterad i Helsingborgs Dagblad 14 maj 2017, Jury – Dana Sederowsky

Separata utställningar:

Höganäs konstmuseum – Mellanrummet 2013
Karla konsthantverk 2014
Zoégas café och butik 2014
Zoégas café och butik 2016

Samlingsutställningar:

Konst på Söder – samlingsutställning med konstnärsgruppen FORMBART 2014
Konst på Stan tillsammans med konstnärsgruppen FORMBART 2014
7 WAYS – utställning på Galleri Tapper-Popermajer med konstnärsgruppen FORMBART 2014
Konst på Stan 2015 – ett alster på Kulturhotellet och övriga alster i affären HH-inredning
Idrott är väl ingen konst – samarrangemang mellan Helsingborgs konstförening och Helsingborgs idrottsmuseum 2016
Spår och förvandlingar – med konstnärsgruppen FORMBART,  i vår regi, på Galleri Jäger&Jansson i Lund 2016
Konst på Stan 2016 – ett alster på Kulturhotellet och övriga alster i affären Staken&Veken
”Markedplads for KUNST” i Helsingör i regi av Helsingörs Konstförening 2017
Samlingsutställning med konstnärsgruppen FORMBART, Helsingborg Art Week, 2017

Jag är medicinsk sekreterare som alltid varit intresserad av konst och skapande. Men det var först 2006 som jag prövade att själv göra något eget på allvar. Det började enkelt med lavendelkuddar. Inspirationen kom från min moster som var slöjdlärare och min mamma som på gamla dar börjat brodera bokmärken. Men också från att jag hade massor av gamla garner och tyger som jag ärvt av min egen och min sons farmor.

När jag började brodera ville jag skapa fritt. Den ena idén födde den andra. Motiv hämtade jag bland annat från gamla sparade barn- och ungdomsteckningar och akvarellmålningar. Till slut blev det tavlor målade med garn och trådar.