Catharina Åkerlund

26971 Förslöv
Hemsida  www.catharinadesign.com
Mailadress  catharinaakerlund@hotmail.com

Skulpturer i stengodslera och lergodslera

Medlemskap:
Konstgruppen KRUT
Helsingborgs konsförening

Utbildning:
2014, The Florence Art Of Academy, figurativ skulptering, 4 veckor
2012, Internationell konstskola i Montecastello da Vibio i Italien, figurativ skulptering och porträtt målning, 3 veckor
2011, Skulptering i marmor, Carrara i Italien, 2 veckor
2010-2011, Lärling hos Jonas Högström

Jurybedömda utställningar:

Kullasalongen, jurybedömd utställning 2014
Romelegården, jurybedömd utställning 2013

Samlingsutställningar:

McNeil AB, mars 2015
Sesam utställning på blocket Universitetssjukhuset SUS Lund,  juli-aug 2012
Garvaregården, Trelleborg, Juli 2011
Sesam utställning på blocket Universitetssjukhuset SUS Lund,  juli-aug 2011
Skanörs bibliotek, maj 2010

Offentliga uppdrag:

Skulptur ¨Rakt in i hjärtat¨ levereras den 4 september 2015 till avdelning 67
( barn/hjärtavdelningen), Skånes Universitetssjukhus, Lund.

Ända sedan 2008, året då mitt nya kreativa liv började, då jag för första gången kände den enorma glädje en lerklump kan ge har jag brunnit för att skulptera.  För att utvecklas som person och som konstnär gäller det att våga följa sina drömmar.
I min barndom var mitt 2:a hem hos min älskade mormor och morfar och i deras hem var det gott om skulpturer och bystar som min gamlemorfar Victor Lindborg hade skapat! Victor Lindborg är fortfarande den stora inspiratörkällan för mig, då även han startade sent i livet med sitt skapande.

Mitt arbete inom vården speglas i mina alster. Det kan vara ett möte med en patient eller en känsla som av olika anledningar har berört mig som jag valt att skulptera.   Jag arbetar både med och utan modell.
Efter en meditationskurs 2008 och mina resor till Italien har änglar en stor roll i mitt skapande! Jag är övertygad om att alla har en skyddsängel, det gäller bara att öppna upp och bli medveten om det.