Ingrid Hallberg

tfn 042-33 34 56

Måleri

Medlem i:
Svenska Konstnärsförbundet (SK), Västra Skånes Konstnärsgille (VSKG), Helsingborgs Konstförening

Utbildning:
Kunsthöjskolen Holbaek Danmark, Gerlesborgsskolan Bohuslän för bl.a. Georg Suttner, Arne Fredriksson, Claes Jurander, Gösta Wessel
Studerat måleri i flera år för målaren och grafikern Lars Larsson Arild.
Nansenskolan i Lillehammer, akvarellmåleri för Morten Poulsen och Arne Isacsson och för Kjell Ekström Åland

Jurybedömda utställningar:

Esarps Kulturhus

Representerad:

Tyskland, Italien, Norge, USA, Canada, Mexico

Jag bor i Lerberget där jag har min ateljé nära hav och skog. Oftast är det olja eller akvarell som gäller men jag söker hela tiden nya vägar, experimenterar gärna, blandar olika uttryckssätt. Jag älskar att berätta skriver en del. Naturen, musiken, barnen och människorna runtomkring mig är min inspiration. Att syssla med måleri är en uppgift jag förhåller mig ödmjuk inför. Ofta blir det inte alls som jag tänkt. Något annat styr en in i bilden och leder arbetet åt ett oväntat håll, bort mot en annan horisont. Det är som det ska vara. Färdig blir jag aldrig.