Jessica Persson

Helsingborg
Hemsida: www.studioloka.com
E-post: loka1974@gmail.com

Kalligrafi, typografi, illustration, bokbinderi och grafik.

Medlemskap:
CLAS

Utbildning:
2009 – 2015 Bokbinderi, Spanowsky Bokbinderi, Landskrona.
2010 – 2011 Grafisk Teknik, KTS, Köpenhamn.
1998 – 1999 Visual Studies, Roehampton Institute London (University Of Surrey), London.
1998 – 1999 Printing, Roehampton Institute London (University Of Surrey), London.
1998 – 2001 BA Hons (fil.kand) Calligraphy and Bookbinding, Roehampton Institute London (University Of Surrey), London.
1993 – 1994 Teckning, Eva Rödseth.
1990 Målningskurs, Karin Muller Lindberg.

Separata utställningar:

2006 Paperchase, London.

Samlingsutställningar:

2001 Degree Show, Roehampton Institute London (University Of Surrey), London.
2006 My Life In Art, London.
2007 My Life In Art, London.

Offentliga uppdrag:
Diverse kalligrafikommissioner, London School Of English, London.

Övriga meriter:

2014 – tills vidare. Undervisar studiecirklar i bokbinderi.
2006 Startar upp min design studio – Studio Loka.
1998 – 2008 Undervisar kalligrafi och bokbinderi, London.
1998 Helsingborgs Handelsförening, stipendium 10.000 kr.

Jessica är mitt namn och jag har hållit på med konst och hantverk hela mitt liv. Min stora kärlek när jag var yngre var, förutom att rita, kalligrafi – bokstäver i alla former och skepnader. Jag ritade bokstäver långt innan jag lärde mig att läsa. Jag ritade på allt, speciellt mina fina tapeter! Min släkt har alla arbetat inom konst och hantverk så min väg i livet har varit utstakad sedan barnsben. Vägen har gått via London, där jag studerade kalligrafi och bokbinderi på universitetet, haft utställningar och kommissioner. Efter 10 år i ”The Big Smoke” bestämde jag mig för att flytta hem till Helsingborg och här arbetar jag som privatbokbindare och driver min egna lilla design studio – Studio Loka (bokbinderi, kalligrafi, typografi, illustration och grafik) både med egen produktion och beställningsjobb.

Jag är lite tvetydig i mitt arbete – en perfektionist med en stadig hand och en hel massa tålamod som älskar allt som ser gammalt och söndrigt ut, som om någon verkligen har älskat och använt det jag gjort. Perfektion som inte existerar. Min konst är två extremiteter – bokbinderiet och textningen karaktäriseras av viljan att sträva efter perfektionism medan mitt tecknande är mycket mer naivt och spontant, men allt genomsyras av monokromatisk enkelhet.