Jessika Lilja

26263 Ängelholm
hemsida: –
e-post: jessika.lilja@live.se

Måleri akryl, olja, akvarell. Airbrush med tuschfärg, dvs sprutmålning. Fotografering. Blyerts och kol. Pasteller. Skulptur m.m.

Medlem i:
Helsingborgs konstförening,

BUS – Bildkonst Upphovsrätt i Sverige

Utbildning:
Autodidakt

Jurybedömda utställningar:

Kullasalongen, Krapperups Konsthall, 2013.

Separata utställningar:

Rygklinikken Nord, Espegaerde i Danmark, 2014.
Brännborn Center, Ängelholm, 2014.

Samlingsutställningar:

Miniatyrutställning, Väsby Konsthall, Stockholm, 2016
Idrott är väl ingen konst, Idrottens hus, Helsingborg, 2016.
Konst i city, Ängelholm, År 2015, 2014, 2013, 2012.
Kulturhotellet, Helsingborg, 2015.
Konst på stan, Helsingborg, År 2015, 2013, 2012.
Glad konst, Vuxenskolan, Ängelholm, 2014.

Jessika Lilja är född 1979 och uppvuxen i Luleå, bor numera i Ängelholm. Jobbar till vardags som legitimerad arbetsterapeut och bildterapeut. Har alltid haft ett brinnande intresse för att vara kreativ i olika former. Akrylmåleri, fotografering och skrivande ligger henne varmast om hjärtat. Älskar att vara ute i naturen och älskar Skånes åker- och ängsmark, alléer med pilträd och skogsdungar med bokträd. Njuter också av Norrbottens fjäll, älvar, myrar och täta skogar. Hämtar inspiration till skapandet från djur och natur som ofta återkommer i konstverken. Har en särskild fascination för varelser och världar i gränslandet mellan fantasi och verklighet.