Johan Lindahl

Utbildning:
Student 1967,
Grafiska Institutet 1970-71,
New York Institute of Advertising 1971-72.

Favoritmotiv: strand, hav och svällande segel. Är själv seglare sedan barnsben.

Invigde ett eget och Skånes högst belägna galleri, Johan´s Art Gallery, i Stenestad 2010. Galleriet hade en uppmärksammad och välbesökt utställning med Ulf Lundell 2011. På hemsidan  finns YouTube-filmer från både invigningen och Lundell-utställningen.

Representerad på Nordens största konstnärssajt Svenska Konstnärer (www.svenskakonstnarer.se) och medlem i Helsingborgs Konstförening samt styrelseledamot i Fria Konstnärers Gille.

Samlingsutställningar:

Debututställning ägde rum i samband med Svalövs kommuns millenniefirande ”1 000 år på 10 dagar” 2000.

Har haft utställningar i Stockholm, Helsingborg, Röstånga, Stenestad, Ängelholm, Tågarp, Malmö, Köpenhamn, Amsterdam, Torekov, Kristianstad, Brösarp, Eljaröd, Jonstorp och Rydebäck.

Offentliga uppdrag:

Blev utvald av Helsingborgs Konstförening att tillsammans med 9 kvinnliga konstnärer att färglägga kommunens skräpkorgar på Sundstorget framför Dunkers den 18 april 2015.