Karl-Erik Svensson

Slåttergatan 11
262 53 Ängelholm
E-post: svenssonkarlerik565@gmail.com

Olja på canvas eller masonit

Utbildning:
Folkhögskolan i Helsingborg 2010-2017

Medlemsskap:
Helsingborgs konstförening
Mitt Skånes konstförening Höör

Jurybedömda utställningar:

Krapperup vårsalong 2014 och 2016
Galleri Hultman Åstorp Internationell jury salong 2015
Helsingborg Idrottens hus, Idrott är väl ingen konst 2016
Höstsalong Konstgillet Mittskåne 2017

Separata utställningar:

Allahelgonsalong Romele konsthall 2014

Jag är född 1945. Jag började min yrkesbana som reperatör i Ballingslöv. Efter militättjänst i 10 månader och ytterligare ett halvår i FN tjänst började jag i Hässleholm som Service tekniker i sockerindustrin. Jag har haft den livsberikande förmånen att ha arbetat överallt i världen.

Konstintresset har funnits med mig sedan ungdomen, men jag började måla på allvar först 2010 när jag gick i pension. Jag träffar lärare Bengt Green på Folkuniversitetet i Helsingborg och målar däremellan hemma.

Ide’erna till mina alster får jag främst från mina dagliga promenader i skog och mark,men även från stadsmiljöer eller när jag ut över en vacker solnedgång. Kameran används flitigt. Med fotografierna som inspiration skapar jag motiv utifrån min egen stil.

Det bästa med att måla är att det är rogivande aktivitet som får mig att stanna upp och betrakta världen ur olika vinklar. Nästan var jag än går finns något som jag upplever värt att föreviga genom konsten. Samtidigt upphör aldrig målandet att vara intressant då jag känner att jag utvecklas hela tiden.