Márta Balogh

E-post marta.balogh62@gmail.com
Hemsida www.mbarts.se

Textil
Min teknik är att använda enkla element, stjälkstygn och förstygn med 4 olika tjocklekar i broderigarnet. Inslag av sashikostygn finns också i broderierna.

Medlem i:

Helsingborgs Konstförening
KHVC, konsthantverkscentrum
Slöjd i väst
Nordic Textile Art European Textile Network

Utbildning:
Konstgymnasium i Rumänien, Tg. Mures 1977-1980. På Konstskolan i Rumänien har jag lärt mig grunderna i måleri, grafik, skulptur och konsthistoria.

Självlärd konsthantverkare och konstnär inom stickning, bildstickning, textila bilder, blandteknik, papper, måleri. Jag återanvänder material som konservburkar och gamla kretskort.

Socionomutbildning i Lund, 1996-2000. Examen, Fil. Kand. i Lund år 2000, verksam som socionom i Helsingborg, Utvecklingsnämnden fram till 2013.

Utställningar:

Jag har varit med på konsthantverksmarknader, haft egen utställning med textila bilder:

2012 – 2013  Utställningen Midvinterfest på Bohusläns Museum
2013 Julmarknaden på Kronhuset
2013 Folk och Forms Julevent
2014 Vårmarknaden på Nääs slott våren
2014 Slöjd och Konsthantverksmarknaden på Kronhuset
2014 Galleri Bh5, Stenungsund
2014 – 2015 Korpens Lustgård, Alingsås
2015 i London, Parallax Art Fair och Galleri Gabriel Fine Art.
2016 i Galleri Engleson i Göteborg som kallades förThe New Levels.

Antagen i år på Upmarket i Göteborg och Konsthantverksmarknaden på Kronhuset men kunde inte delta pga min flytt till Malmö.

Utställningen the Voice of Sweden i Japan, Tokyo (medverkade med tovade broscher med återanvända kretskort) i samarbete med Taeko Hatta och Knitting studio Kejto.

Slöjd och Konsthantverksmarknaden på Kronhuset 6-7/9 2014

Jag arbetar med 4 material och 4 färger men vissa av mina textila bilder är monokroma. Ni hittar min CV på KHVC-s hemsida och bilder med verk från 2015. Den nya serien The New Levels fanns med med 5 verk på Virserums Konsthall för närvarande.

Jag arbetar med textila bilder i formatet 70x90 och ibland 150x200. Bilderna är grafiska och stilen är abstrakt symbolistisk. Bilderna är monokroma broderade på vadmal i naturfärg off-white och grå-beige eller på linnetyg blandat med hampa.

Jag har gjort en en ny serie i textila bilder i år som kallas: Clashes or unity. Jag arbetar kring dessa teman, för att det känns meningsfullt.