Pauline Lindberg

Jurybedömda utställningar:

Jurybedömd Höstsalong Galleri Hultman 14/10 2017- 13/12 2017

Separata utställningar:

Separatutställning på Sikrot Restaurang, Bistro & Bar, Vernissage 3/12 14:00-15:00
Utställningen pågår t.o.m januari 2018

Med färgstarka abstrakta och expressionistiska uttryck, ibland innehållande direkta eller underfundiga budskap, vill jag bygga in historier genom att skapa djup och komplexitet. Jag målar med akryl, och använder blandteknik på duk där processen är som ett pågående spel mellan spontanitet, intuitiva markeringar och avsikt, dvs. utgångspunkten är alltid att låta saker ske för att få det att hända.

Min konst har ”dagsfärska förnyelsekrav” på sig. Jag strävar efter ständig förändring och vill förbli ovetande om hur morgondagens målningar kommer att se ut. Den intuitiva och otvungna processen hjälper till att behålla dialogen med duken spännande, äkta och personlig.

Pauline Lindberg (fd Wood) är född och uppvuxen i New York och bor och verkar nu i Helsingborg.