Sara Larsson – Akito

Folkparksgatan 18
25471 Hasslarp
missaralarsson@outlook.com

Måleri med blandteknik, akryl, spray, glasfärg, tusch, olja. Ibland fotografering och keramik.

Medlem i:
Helsingborgskonstförening

Utbildning:
Programmet Konst och formgivning på Nicolaiskolan och enskilda kurser på Malmöhögskola så som Visuella kulturer och kommunikation, ungdomar och visualitet, bild och lärande, perspektiv på identitet och kultur, måleritekniker och kroki.

Utställningar

Under nästintill hela mitt vuxna liv kretsade min kreativitet runt musiken och därmed föll måleriet bort. Men när jag sen lämnade musikvärlden så skapade jag äntligen plats för mina tavlor igen, och i det flödet såldes mina verk efterhand, vilket jag är otroligt tacksam för. Så att skapa och delta i utställningar får vara mitt nya mål framöver.

Offentliga uppdrag

Hjärtavdelningen Helsingborgs lasarett, 2 verk år 2000

Personlig kommentar

Min konst återspeglar min själ och musiken som jag väljer att lyssna på under tiden jag skapar sätter tonen på känslan. Jag har två olika samlingar jag målar mest i och det är ”Paintmusic” som är abstrakt vedicart och den andra är ”Insidan av kroppen”som är inspirerad och hyllning till min favoritfotograf Lennart Nilsson, som är en mer realism men i abstrakt form. Båda samlingarna målas med akryl, spray, glasfärg, eventuellt olja och tusch.