Sonja Svensson

Telefon 040-785 96, mobil 0708-29 28 41
e-post: sonja.v.svensson@tele2.se
www.konst.se/sonja

Måleri – akvarell Medlem i: Helsingborgs Konstförening och KIF (Sveriges Konsthantverkare & Industriformgivare)

Utbildning:
Studier för bland annat Jan Brauner, Konsthögskolan, Stockholm och konstnärsledda utbildningar i Skagen, Danmark (Konstakademin, Köpenhamn) samt i Frankrike och Italien.

Jurybedömda utställningar:

Rådhushallen, Malmö (gm Skånska Konstnärsgillet) 2011

Separata utställningar (i urval):

Galleri Final, Malmö, Sveriges Radio P2 – Önska i P2:s hemsida i samband med konstintervju och musikönskningar, Air Liquide Gas AB, Malmö, Lighthouse Communications, Malmö, Länsstyrelsen, Växjö, Hans Tausen Center, Langeskov, Danmark., Gambro Lundia AB, Lund, Handelsbanken, Stortorget, Helsingborg, Konsthotellet, Helsingborg, Flextrus AB (Åkerlund & Rausing), Lund, Eon, Malmö.

Samlingsutställningar (i urval):

Rådhushallen, Malmö (2 jurybedömda utställningar), Galleri 10:an, Kävlinge, Hans Tausen Center, Langeskov, Danmark, Galleri Skogstorp, Falkenberg, Malmö Börshus, Sofierosalongen, Sofiero, Stapelbäddsparkens galleri, Västra Hamnen, Malmö, Klostret i Andecy, Frankrike. I samband med konstutbildningar – utställningar i Bricquebec, Frankrike, Arbois och Stellanello, Italien.

Representerad:

Konstföreningar i urval: Oxie Stadsdelsförvaltning, Vintrie, NCC AB, Borgmästaren, Air Liquide Gas (2003, 2013, 2015), Albihn AB, Malmö, TeliaSonera AB, Helikopter Digital Media AB, Gambro, Lund, Flextrus AB (Åkerlund & Rausing), Lund, Föreningen Norden, Langeskov, Danmark samt privata samlingar.

Offentlig utsmyckning:

MAVAB, Malmö

Mitt målarintresse började tidigt och fördjupades genom konstnärsledda utbildningar i Sverige och utomlands. Jag började att måla i olja, men fann att det var akvarellmåleri som jag ville ägna mig åt. Färgerna i naturens årstidsskiftningar inspirerar mig liksom den klassiska musiken som alltid är närvarande i mitt måleri, men även speciella filmupplevelser finns med i mitt bildskapande. Filmen ”Portrait of a lady” var en sådan upplevelse som 2008 fick extra uppmärksamhet genom Sveriges Radio – Önska i P2 – som intervjuade mig och akvarellen publicerades på deras hemsida i samband med min musikönskan Impromptu av Franz Schubert. I december 2011 publicerades ännu en akvarell ”Månskensvandring” på SRs hemsida tillsammans med min musikönskan ”Beethovens månskenssonat” – finns för övrigt med på bilden ovan till höger från min jurybedömda utställning på Rådhushallen, Malmö 2011. Förra året, 2016, publicerades ännu en akvarell ”Höstnostalgi” på SRs hemsida tillsammans med musikönskningen ”Höstvisa” av Tove Jansson.

Sonja Svensson