Följ med på konstutfärd 5 september till Andy Warhol-utställning på Moderna museet i Malmö samt till utställningen om Ester Blenda Nordström på Skarhults slott!

Bussen avgår från parkeringen vid Fredriksdals friluftsmuseum kl 09.30. Beräknad hemkomst kl 18.30.

Vi åker först till Moderna Museet, där vi bjuds vi på fika. Warholutställningen visas av museets guide. Efter visningen ges tillfälle att se övriga utställningar på egen hand. Vi bjuder också på sopplunch här.
Bussen går sedan vidare till Skarhults slott, där Ester Blenda!-utställningen visas av slottets guide. Därefter ges tillfälle att se även den permanenta utställningen ”Den dolda kvinnomakten” samt tid att besöka caféet på egen hand.
OBS: Utställningen om Ester Blenda Nordström är tillgänglig för alla då den visas på markplan i Skarhults vagnsstall. Notera dock att det är singelgrus i vagnsstallet som kan göra det svårt att föra fram en rullstol eller rullator.

Utställningen ”Den dolda kvinnomakten” och slottscaféet är däremot svåra att nå för rörelsehindrade, då dessa nås via trappor. Skarhults slott är kulturminnesskyddad och saknar hiss. Deltagarantalet är begränsat, så ”först till kvarn” gäller!
Kostnad: medlemmar (som betalat medlemsavgift för 2019) 450 kr,icke medlemmar 600 kr.
Deltagaravgiften betalas i förväg (efter bekräftelse att du erhållit plats) till pg 140295-7 eller swish 123 691 58 96. Om du inte är medlem men önskar passa på att bli det, så erlägger du 250 kr extra till samma konto.
Anmälan senast onsd 28 augusti till e-post info@helsingborgskonstforening.se eller telefon 0705-14 46 01 (Kjell Östlund).


Läs mer om Andy Warhol på https://www.modernamuseet.se/malmo/sv/utstallningar/warhol-1968/ och
Ester Blenda Nordström på
http://www.skarhult.se/93/utstallningarna/ester-blenda-pa-skarhults-slott.