eva magnusson <br> 15-30 aug 2020

eva magnusson
15-30 aug 2020

eva magnusson
15-30 aug 2020
1024 690 Helsingborgs konstförening
Eva Magnusson, Title
Eva Magnusson, Title
Eva Magnusson, Title
Eva Magnusson, Title

“Som nyinflyttad i en liten by i Småland på slutet av 70-talet, direkt från Konstfack i Stockholm, var det svårt att förstå allt och framför allt att respektera det sociala mönstret och traditionen, att man vet mycket om varandra.

Jag tolkade omsorgen och sättet att bli stimulerad på som ren och skär nyfikenhet och målade i ren frustration en bild där man såg alla husen i min by med folk bakom varje knut som höll koll.

Det var så det började och husens placering i landskapet har varit med mig sedan dess, folket är borta och en dag, många år senare, tittade jag ut från mitt köksfönster och förstod mitt sätt att måla. Den lilla däld. med kullarna bakom som jag såg, är med i många av mina bilder. Upprepat gång på gång. Staplat på vartannat.

Jag är djupt rotad i myllan och jag lever med avstamp i jorden, ser, betraktar, tänker och tar ofta ställning i olika frågor genom det nätverk av växtlighet som jag ser igenom. Trots att landskapet runt mitt liv och min ateljé i Höganäs är ett annat än i Småland så sitter det i.

Det finns inga paradis längre. Även i mina bilder smyger sig en annan verklighet in. Men växterna är där och de är storslagna, stolta, står på vakt och kan ge oss kraft och liv.

Vi är alla människor under samma stjärnhimmel!”
Eva Magnusson

Vernissage på Galleri KONSTEN

Mer information kommer.