INGA MODÉN & SOFIE ARFWIDSON von röök <br> 3-25 okt 2020

INGA MODÉN & SOFIE ARFWIDSON von röök
3-25 okt 2020

INGA MODÉN & SOFIE ARFWIDSON von röök
3-25 okt 2020
376 247 Helsingborgs konstförening

I oktober har vi glädjan att få presentera två konstnärer…..

inga modén

Sen många år tillbaka arbetar jag med glas, men jag hör inte till de skickliga glasblåsarnas skara utan jobbar med glaset som ett redan framställ material. I de verk som jag visa på utställningen utgår jag från färgade glasskivor eller rena fönsterglas.
Jag vill visa färger och former som fångar mej och hållit mej trollbunden i åratal. Förnimmelsen av en mystik, en klang eller rytm, som kompositionen i glaset förmedlar och som ljuset förstärker. Utan ljus inget liv.


Sofie Arfwidson von röök

Modernismens källor är många, men de flesta ser väl Paris som dess huvudstad. Haussmann rev för luft och ljus och skapade då grogrunden för den anonymitet och melankoli som går som ett stråk genom de tidigare stadslandskapsmålarna. 

Det är i mångt och mycket den distanserade manliga blicken som egentligen inte har något att förlora. Han vandrar, han ser, han tar en kaffe och han exploaterar. 

Längs de nya vidunderliga siktlinjerna på avenyerna är alla samma. Det försvinner i ett skimmer. 

Sofie Arfwidson Von Röök verkar mer stå på Berlins betong som grund, och här är det inte någon elegant promenad. Snarare blottlägger hon det urbana landskapets bak- och insida.De trånga hyreskasernerna med trängsel, kålsoppa och vägglöss.De kämpande kvinnornas värld, där det inte fanns tid att slå dank på stan. 

Men flyktlinjerna verkar ändå finnas där.En blick eller längtan ut genom fönstret.Att rasa ut och springa längs gatorna eller kasta loss i en bräcklig farkost över stormiga hav. 

Text: Jesper Nordström

Vernissage på Galleri KONSTEN

Utställningen har vernissage lördagen den 3 oktober.
På grund av coronarläget öppnas utställningen vid tre tillfällen; kl 13, 14 och 15, med maximalt 20 deltagare vid varje vernissage. Det krävs även en anmälan för att delta på medlem@hbgkonst.se

Utställningen visas sedan lördagar och söndagar kl 13-16 på Galleri KONSTEN t o m 25 oktober.