KpK: Hans-Börje Jansson (SE)

Hans-Börje Jansson, Lund (foto)

Under större delen av mitt vuxna liv har jag varit forskare i mikrobiologi och professor i mikrobiologisk ekologi. Jag har varit intresserad av foto nästan hela mitt liv, men efter pensionering satte jag mig på skolbänken igen och läste fotografi vid Malmö Universitet 2009-10. Under de följande åren har jag deltagit i ett 30-tal konstutställningar.

Min utveckling som fotograf har gått från traditionell fotografi till konstfotografi med olika digitala behandlingar, som att arbeta med flera lager i bl a Adobe Photoshop. Jag arbetar i flera kategorier, som landskap, stad, och närbilder/makro. 

De bilder som jag bifogar är från en serie som jag kallar Stadens själ och omfattar bilder från Lund, Malmö, Stockholm och Alicante. Alla bilder är 50×50 cm inkl. passepartout, glas och ram.

/Hans-Börje Hansson