KpK: Joan Berg (DK)

Joan Berg, Naturen kalder (tekstil)

Jeg arbejder som tekstilkunstner. Jeg arbejder med naturmaterialer og er inspireret af naturen og nordisk enkelhed, alt hvad jeg producerer, er håndlavet og one-of-kind. 

Med min baggrund som pædagog, skrædder, filter og farve-stil konsulent har jeg altid haft tæt berøring med farver, former, forskellige tekstiler, strukturer og muligheder for at lege og undersøge, så jeg altid på bedste måde kunne formidle mine ideer og tanker. Det har altid været vigtigt for mig, at form, farve og udtryk var i harmoni.

Jeg deltager med tekstile værker. Værkerne er lange stofbaner, som hænger frit fra loft eller væg og fungerer på den måde som ruminstallationer. Jeg kalder dem – Naturen kalder. 

Mine ruminstallationer har hver deres helt eget spændende udtryk i ét med naturen – fine og spændende aftryk af blomster, blade og grene. De skal dagligt minde en om naturens store mangfoldighed, om hvor vigtigt det er at passe på og være taknemmelig for de mange ressourcer naturen øser af til os mennesker. Jeg har brugt teknikken eco-print for at opnå det ønskede resultat.

/Joan Berg