KpK: Kurt Due Pedersen (DK)

Kurt Due Pedersen, Vægbillede (træ)

Jeg er autodidakt kunstner, hvor træet er mit materiale. 

Jeg nyder at skabe et unikt stykke kunst eller kunsthåndværk af det træ, som jeg igennem årene har samlet i vore skove eller langs kysten.

Inspirationen til min kunst kommer fra vores smukke natur. Gennem gåture i skoven eller langs stranden, bliver der skabt nogle tanker og idéer, som omsættes til unikke skåle, skulpturer m.m. Mine øjne er altid rettet mod træ, som jeg møder på min vej. Gerne træ, der fra naturens side har skabt nogle spændende former – og gerne træ med en historie bag sig.

Det er mit mål, at alle skulpturer – og flere af mine skåle – skal indeholde elementer, der er skabt fra naturens forunderlige side, mens andre dele er forarbejdet, så det får den ønskede effekt og udstråling.

Ingen af mine skulpturer har fået bejdse eller er på anden måde farvet. Alt er oliebehandlet og har derved fået den glød og varme, der fremhæver naturens farver.

/Kurt Due Pedersen